Nosework

Nosework er en søkssport som ble etablert i USA etter inspirasjon fra operative spesialsøkshunder. Grunnleggerne av sporten ønsket å gi flere hunder anledning til å oppleve gleden og mestringen ved søksarbeid som de så hos hundene de jobbet med. De ønsket også å hjelpe shelterhunder til å fungere bedre i hverdagen og øke sjansen for at de ble adoptert og forble i sine nye hjem. Nosework viste seg å være et ypperlig verktøy for dette. Etter hvert som sporten spredde seg, oppsto ønsket om konkurranse og den første konkurransen arrangert av den amerikanske organisasjonen for nosework (NACSW) ble holdt i 2009.

Nosework passer for alle hunder og eiere. Vi har sett eksempler på alt fra valper, rastløse unghunder, jakthunder til pensjonerte trekkhunder få glede av denne aktiviteten. Om hunden har fysiske utfordinger kan nosework være et godt valg, hunder med nedsatt syn og hørsel eller krav om ro kan fremdeles drive med nosework. Hunder med atferdsutfordringer, behov for å bygge litt selvtillit eller utløp for energi kan også få godt utbytte av aktiviteten.

Som eier trenger du ingen forkunnskaper for å starte med nosework. Dette er ingen dyr sport og om du selv har helseutfordinger er dette en super aktivitet som ikke trenger kreve mye innsats fra deg, mens hunden fremdeles blir god og sliten av å få søke.

Er du på den andre siden født med konkurranseinstinkt, er det også mulig å konkurrere, hittil kun i klasse 1 i Norge, men det satsets på flere klasser ettersom det blir flere aktive utøvere.

Treninger/Kurs med NOSEWORK er på mandager fra kl. 14:00 – kl. 18:00. MEN det er væravhengig og derfor sender Heidi ut mail noen dager før eller søndag.

Dere som vil ha mail av Heidi må sende hun følgende info nedenfor i Noswork e-post info:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Navn
Postnr. - Sted
Hundens Navn - Kjønn - Rase

Pris:

– ikke medlemmer: Kr 50,- pr gang/oppmøte.

– medlemmer: gratis oppmøte på alle klubbens treninger.

Vipps: 20866


Våleveien 224, 3083 Holmestrand, Norge