Rallylydighet

Rallylydighet er en hundesport som ble godkjent av Norsk Kennel Klub i 2013. Sporten går ut på å gå gjennom en bane som består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver konkurranse, slik at kombinasjonene ikke er gitt på forhånd. Banene har en maksimaltid på 3-4 minutter, og tiden er avgjørende kun hvis ekvipasjer har lik poengsum. Eier har lov til å rose og oppmuntre hunden under konkurransen. Det trekkes ikke for at fører kommanderer hunden både med stemme og tegn. Hoppehinder er maks 40 cm høye. Svært mange hunder vil ha utbytte av å trene rallylydighet, og denne konkurranseformen passer for alle raser.

Det blir arrangert et stort antall lydighets- og rallylydighetsprøver rundt om i landet. Det konkurreres i fire klasser med stigende vanskelighetsgrad. Alle hunder over 9 måneder kan delta, også blandingshunder, men det stilles krav om registrering i Norsk Kennel Klub før start. De eneste som er utelukket, er tisper med løpetid (med unntak av høyeste klasse).

Meld din interesse til kontaktperson/instruktør Christine Røkaas per mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lest 372 ganger Sist redigert torsdag, 29 august 2019

Rallylydighet trening

september
onsdag