IGP (IPO)

IGP (International Gebrauchshund Prufung = Internasjonalt Brukshund Prøve) er en hundesport|konkurransesport der tamhund|hund og fører (ekvipasje) konkurrerer i de tre hovedøvelsene spor (gruppe A),lydighet (gruppe B) og beskyttelse (gruppe C, også kalt ''Schutz''). Hver av øvelsene har flere delmomenter som bedømmes av en dommer. De tre øvelsene er satt sammen for å teste hunders allsidighet som brukshund. IGP er i dag verdens største sportsgren for brukshunder og utøves i alle land tilsluttet FCI, herunder også i Norge gjennom NKK. IGP har mange fellestrekk med brukshundsport, men øvelsene er ikke de samme.

• Grunnlaget for IGP

• Gruppe A spor

• Gruppe B lydighet

• Gruppe C forsvar

• Viktige egenskaper

Noe av tanken bak IGP er å fremme avl av hunder som har genetisk stødige og godt egnede brukshundegenskaper, fordi behovet for gode tjenestehund er er voksende i hele Europa. Eksteriør er derfor underordnet. Dette kommer også til uttrykk i bedømningen. Dommeren skal også vurdere hundens generelle kvaliteter og ikke fokusere bare på det treningsmessige resultat som ekvipasjen utgjør i øyeblikket.
Hundene må utvise ro og evne til konsentrasjon når de går spor, vise førbarhet og samarbeidsvilje i lydighet og vise høyt temperament, belastbarhet og sterke drifter som lar seg kontrollere i beskyttelse.
I IGP gis det også anledning til å utelate deler av treningen, f.eks. forsvarsarbeidet for dem som ikke ønsker at hunden skal få slik trening. Man kan også velge bare å trene f.eks. enten spor eller lydighet. Ønsker man kun å konkurrere i spor (gruppe A) og lydighet (gruppe B) kalles dette SL i NKK sitt RIK (Regler for internasjonal konkurranse) program.

IGP Norge har satt sammen en video for Norsk Kennel Klub som har som siktemål å vise kort hva IGP er. (FB - IGP Norge)

For de som ønsker å trene IGP eller ønsker info om IGP ta gjerne en tur på våre treninger eller ta kontakt med:
Erik Wendelborg på tlf.nr: 975 52 443
Lest 445 ganger Sist redigert fredag, 04 januar 2019

Sommerferie

juli
lørdag
P.g.a plasssituasjonen så tar …
Felles

Tilfeldige bilder Fotogallei