Brukshund

Hva er brukshundsport?
Innenfor brukshundsporten konkurreres det i 3 forskjellige grener. det er Spor, Rundering og Rapport(veldig lite brukt i Norge)
Alle grener er delt inn i 4 klasser der klasse D er laveste klasse, derettet følger klasse C, B og A. Man rykker oppover i klassene ved å oppnå en viss poengsum.
Hunden må være 1 år for å starte og det er krav om bestått karaktertest e.l for hunder f. etter 30.06.2002. Hver klasse består av to deler en lydighetsdel som er lik uansett om man konkurrerer i Spor, Rundering eller Rapport.
  • Rundering

  • Feltsøk

  • Spor - Blodspor

Brukshund3

Rundering er en søksøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker i skogen. I konkurranse går hundefører i midten(midt-linja) av et ca. 100 m bredt område og sender hunden ca 50m ut i terrenget på hver side for å søket etter mennesker (figuranter) hunden skal bruke nesen for å finne figurantene å melde i fra ved hjelp av halsgivning eller bringkobbel til hundefører at den har funnet figurantene.Antall figuranter, lengde og søkstid på runderingsløypa avhenger av hvilken klasse man starter i.

Lest 257 ganger Sist redigert mandag, 31 desember 2018

H.HK. infotavle

Kommende aktiviteter

Sommerferie

juli
lørdag
20
P.g.a plasssituasjonen så tar …
Felles

Tilfeldige bilder Fotogallei