Brukshund

Hva er brukshundsport?
Innenfor brukshundsporten konkurreres det i 3 forskjellige grener. det er Spor, Rundering og Rapport(veldig lite brukt i Norge)
Alle grener er delt inn i 4 klasser der klasse D er laveste klasse, derettet følger klasse C, B og A. Man rykker oppover i klassene ved å oppnå en viss poengsum.
Hunden må være 1 år for å starte og det er krav om bestått karaktertest e.l for hunder f. etter 30.06.2002. Hver klasse består av to deler en lydighetsdel som er lik uansett om man konkurrerer i Spor, Rundering eller Rapport.
  • Rundering

  • Feltsøk

  • Spor - Blodspor

Brukshund3

Rundering er en søksøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker i skogen. I konkurranse går hundefører i midten(midt-linja) av et ca. 100 m bredt område og sender hunden ca 50m ut i terrenget på hver side for å søket etter mennesker (figuranter) hunden skal bruke nesen for å finne figurantene å melde i fra ved hjelp av halsgivning eller bringkobbel til hundefører at den har funnet figurantene.Antall figuranter, lengde og søkstid på runderingsløypa avhenger av hvilken klasse man starter i.

Lest 105 ganger Sist redigert mandag, 31 desember 2018

H.HK. infotavle

Kommende aktiviteter

Klubbtrening

mars
mandag
25
Fellestrening med instruktør
18:00
Ridehallen
Felles

Lydighetstrening

mars
mandag
25
19:00
Ridehallen
Lydighet

IGP trening

mars
mandag
25
Lydighet / (forsvars trening m…
20:00
Ridehallen
IGP

Tilfeldige bilder Fotogallei