Agility

Agility er en fartsfylt og spennende aktivitet hvor hund og fører må samarbeide gjennom en hinderbane ved hjelp av kroppsspråk og styringskommandoer. Agilitybanen (hinderløpet) består av diverse hindre som blir satt i et system etter bestemte regler. Hinderne kan være bommer, vipper, slalom, tunnel (pølse eller rør), bord, lengdehopp, høydehopp, hjul eller møne.

Ordet agility kommer fra engelsk språk og betyr "evne til å bevege seg hurtig, smidig og lett".

• Agility

• Opprinnelse

• Agilitybanen

• Trening og konkurranser

• Resultatberegning og premiering

• Hunder

Agility betegner en form for hundesport som fokuserer på samspill og samarbeid mellom hund og hundefører i konkurranser som foregår i en løype med forskjellige hindre som hunden skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil, på kortest mulig tid. Hundeføreren bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må følge for å lykkes.

Lest 711 ganger Sist redigert fredag, 04 oktober 2019

Klubbtrening inne

mandag
Klubbtrening